A fő vízszigetelő réteg hibáját jelző és a biztonsági vízszigetelő rétegen előforduló vizet elvezető rendszer Ellenőrző jelzőrendszer és kémények

A fő vízszigetelő réteg hibája esetén a biztonsági vízszigetelő rétegen előforduló vizet érzékelő rendszer. Olyan esetekben alkalmazható, ahol elrendezési okokból a víz jelenléte nem ellenőrizhető a beltérből, viszont kialakítható a tetőről történő ellenőrzés lehetősége. A biztonsági vízszigetelő réteghez vízzáróan csatlakoztatott ellenőrző kémény tartályának köszönhetően vizuálisan ellenőrizhetjük, hogy a biztonsági vízszigetelő rétegen előfordul‑e víz. Az ellenőrző kéményeket a lejtésréteg legalsóbb pontjaiban kell elhelyezni, ugyanakkor mellőzni kell az összefolyó közvetlen közelében való beépítésüket annak érdekében, hogy lehetőség legyen a tetőkiegészítők megbízhatóan vízzáró megmunkálására.

Szerelési útmutató:

  1. A lejtésrétegben egy 110 mm átmérőjű és 20 mm mélységű üreget készítünk.
  2. Az előkészített üregbe elhelyezzük az ellenőrző kéményt.
  3. Az elemet a 4 rögzítési pontjában rögzítjük le. A rögzítőelem típusát az alapréteg típusától függően kell kiválasztani.
  4. Leragasztjuk, illetve – bitumenszalagos biztonsági vízszigetelés esetén – ráolvasztjuk az alapfelületre.
  5. A tetőhéjazat többi rétegének elkészítése után a fő vízszigetelő rétegen átvezető csövet szigetelni kell. PVC alapú fóliából készített fő vízszigetelő réteg esetén a TWUT 110 tömítőgallérokat, bitumenszalagokból kialakított fő vízszigetelő réteg esetén pedig a TWUB 110 tömítőgallérokat alkalmazhatjuk.
TípusDarabonkénti nettó árRajzdokumentáció
TWO SIGNkérésre
Műszaki adatok és rajzdokumentáció
Műszaki paraméterek – méretezett rajz